طريقة عمل الفتة السوريه تحضير فتة الشاورما الشامية بالخطوات
طريقه تحضير الفته السورية طريقة عمل الفتة السوريه تحضير فتة الشاورما الشامية بالخطوات والطعم رائع قبل كدة طريقة عمل الفتة السورى باللحم او بالدجاج بطريقة لذيذة تعالو نشوف فتة الشاورما السوريه نقدم الى كل عاشقات فن الطبخ طريقة جديدة لعمل الفتة فى مصر والكل يفضل اكلة جديدة خاصة مع عيد الاضحى المبارك واليوم معانا طريقة عمل الفتة السورى بالدجاج (ممكن تستخدمى فراخ او لحم)
المقادير : لعمل الفته السوريه
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة ( او لحمه )
حبة طماطم
حبة فلفل أخضر
بصلة كبيرة مقطعة شرائح
عيش شامى ونقطعه مكعبات
كوب خل أبيض (أو ما يغطى الفراخ)
الارز بسمتى او ( مصرى عادى ، ابيض مستوى) الأرز المطبوخ
ملح وفلفل اسود
ملعقة من السمن
المقادير لعمل صلصة الفته مثل طريقة الثومية
علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
تتبيلة الفراخ او اللحمه
فى طبق عميق نضع الفراخ وعليها شرائح البصل ونغطيها بالخل وملح وفلفل
ونغطيها ونسيبها فى الثلاجة من الليل .. وثانى يوم نطلع الفراخ فى طاسة من غير أى مواد دهنية .. ونصفيها كويس من الخل
ونقلبها على نار هادية لغاية ما تنزل كل السوائل اللى فيها وتشربها تانى وتنشف شوية
او للحمه ممكن نزود مياه حتى يتم النضج
ونجهز حبة طماطم وحبة فلفل أخضر
ونضيفهم على فتة الشاورما اول ( الفراخ او اللحمه ) ما تستوى
ونجيب عيش شامى ونقطعه مكعبات وفى ملعقة من السمن نحمره على النار
الصلصة الفته السوريه نفس طريقة الثومية
علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
اخلط المقادير مع بعض وبكدة جهزت الثومية
بالطريقة العادية نعمل الارز او بإضافة الكارى
وأجهز طبق الفتة
أول حاجة العيش
أول حاجة العيش الشامى المحمر
وبعدين الأرز
وأجيب ورقة خبز وأعملها قرطاس .. واملاها بالثومية ..
وأرشها على الفتة رايح جاى منقوووووووووووول
لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين
استغفر الله العظيم الذى لا اله الا هو الحى القيوم واتوب اليه
لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحْـدَهُ لا شَـريكَ له، لهُ المُلـكُ ولهُ الحَمـد، وهوَ على كلّ شيءٍ قدير
سُـبْحانَ اللهِ، والحمْـدُ لله ، ولا إلهَ إلاّ اللهُ واللهُ أكبَر، وَلا حَولَ وَلا قوّة إلاّ باللّهِ العليّ العظيم.