المقادير: (الوصفة لشخصين ويمكن الزيادة مع زيادة الافراد)
نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح
3 بصلة كبير مقطعة شرائح رفيعة
6 حبات فلفل الوان (احمر-اصفر-اخضر) مقطعة شرائح رفيعة
فلفل حار حسب الرغبة
ملح و فلفل (حسب الرغبة)
مقادير تتبيلة الكبدة:
5 فصوص ثوم كبيرة مدقوقة
خل
ليمون
ملح وفلفل
طريقة التتبيلة:
1)قومى بغسل الكبدة جيدا بالخل والليمون
2)تبليها بالثوم المدقوق والملح والفلفل والخل والليمون
3)اتركيها لمدة نصف ساعة
طريقة عمل الكبدة:
1) ضعى البصل والفلفل الالوان والفلفل الحار معا فى اناء على النار وضعى عليهم القليل من الزيت النباتى
2) قومى بتقليبهم حتى يذبل لونهم ثم ضعى الكبدة فوقهم وقلبى جيدا
3) ضعى الملح والفلفل مع التقليب . ثم قومى بتغطيتها ووضعها على نار هادئة حتى تنضج
ملحوظة: لا تضعى ماء عليها (هى بتنزل ميتها لوحدها وبعد متستوى لو لقيتى لسة فيها مية على النار عليها لحد متنشف)