طريقة عمل القلقاس:-
----------------------------
المقادير:-
----------------
1 حبة قلقاس
2 ربطة سلق
1 معلقة كبيرة كوزبرة
6 فصوص ثوم
الطريقة:-
قبل الطريقة في حاجة مهمة انا قولت 1 حبة قلقاس لان لما بتشتري اكتر من واحدة وتطبخيهم في وحدة بتستوي قبل واحدة وعشان تستني ان كله يستوي بيتهري منها شوية وبيبوظ طعم وشكل الطبخة يعني الشربة مش بتبقي صافية وخاضرة زي ما المفروض تكون عشان كدة الافضل انك تشتري واحدة بس حتي لو عايزة تجهزي كمية اشتري واحدة كبيرة.
1- قطعي القلقاس مكعبات
2- اغلي الشوربة واغسلي القلقل\اس وضفيه بسرعة ماتسبيش الماية عليه كتير
3- قطعي السلق بالسكينة وبعدين حمرية في السمن هاتحسي ان السلق كتير علي السمن بس دة عادي بعد شوية السلق هايستوي وحجمه هايقل جدا
4- دقي الثوم مع الكوزبرة الناشفه وحمريه مع السلق
5 -ضيفي السلق والثوم علي القلقاس
اعملي بقي جنبه شوية رز بالشعرية علي شوية سلطة ومخلل وألف هنا
لمزيد من الوصفات زوروا صفحة (اكلات الملوك للاكل البيتي علي الفيس بوك)