موضوع: بالفيديو طريقة عمل حساء العروس التركى خطوه بخطوه الأحد 20 أبريل 2014, 10:21 am
طريقة عمل شوربة العدس على الطريقة التركية
هذا الطبق يقدم للعرائس قبل الزفاف مباشره
المكونات: 3 بصلات 6 ملاعق زبده كبيره تقريبا 2 ملعقه كبيره صلصه طماطم ربع ملعقه صغيره من الفلفل الاحمر الحار كوب ونصف من العدس الاحمر 3 ارباع كوب من البرغل 13 كوب ماء او مرق الخضار 2 ملعقه صغيره ملح فلفل اسود ملعقه ونصف نعناع جاف شويه نعناع فريش 3 ملاعق عصير ليمون
الطريقه:
هنجيب لبصل ونقطعه شراح صغيره هنكون حاطين ع النار قطعه زبده وهنحط البصل فيها ونقلبهم مع بعض وهنسيبهم لحد ما البصل يدبل بدون ان يحمر على نار هادئه وبعد كده هنحط صلصه الطماطم وهنحط ربع ملعقه صغيره من الفلفل الاحمر الحار وهنقلب المكونات مع بعض وبعد كده هنحط العدس الاحمر و البرغل وبعد كده هنحط الماء ولما المكونات اللى فاتت تغلى نهد النار ونغطى عليها ونسيبها تستوى نصف ساعه وقبل ما تقفلى على النار بخمس دقائق تحطى الملح وفلفل اسود و النعناع الجاف و النعناع الفريش والليمون ونقلب كويس
** للحصول على نكهه افضل اتركى الحساء 10 دقائق قبل التقديم لجعل طعم النعناع المجفف ينتشر فى الحساء جيدا
وبالهنا والشفا
لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين استغفر الله العظيم الذى لا اله الا هو الحى القيوم واتوب اليه لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحْـدَهُ لا شَـريكَ له، لهُ المُلـكُ ولهُ الحَمـد، وهوَ على كلّ شيءٍ قدير سُـبْحانَ اللهِ، والحمْـدُ لله ، ولا إلهَ إلاّ اللهُ واللهُ أكبَر، وَلا حَولَ وَلا قوّة إلاّ باللّهِ العليّ العظيم.