https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/24/22635011042761904437611.jpg/
المقادير:-
___________
عصير طماطم + طماطم مقطعه مكعبات صغيره
بصل مقطع
شبت+ بقدونس + كسبره
ارز
زيت
شطه + ملح + فلفل+ بهارات حسب الرغبة
طريقة التحضير:-
______________
1-في رأي اهم حاجة في عمل الممبار تنظيفه مهم جدااااااااااااااااااااااااااااااااا لازم يتغسل كويس اوي من من بره وجوي بالملح والخل ابتدي بتنظيفه من بره اغسليه كويس بالملح والخل والماء وحولي تضغطي علي الممبار بظهر السكينة بشويش عشان تخرجي اللي جوه وبعدين اقلبي طرف الممبار وحطيه تحت الماية عشان تساعدك في انه يتقلب وارجعي اغسليه بالمايه والخل والملح كويس..............كدة الممبار نظف وبقي زي الفل ورحته كويسه.
2- خلطة الحشو:- الخلطة زي بتاعت المحشي بالظبط وبرحتك ممكن تضيفي لحم مفروم او لا.............. حمري البصل والثوم و بعد ماتحمر شوية حطي اللحمة لو عايزة وبعدي نضيفي عصير الطماطم والطماطم المقطعة مكعبات وضيفي الملح والفلفل والبهارات وسبيها تتسبك بعدين حطي الخضره(الشبت والبقدوني والكسبره) وفي الاخر حطي الارز واطفي النار .
3- احشي الممبار بالخلطة ممكن تستخدي القمع هايخلي الحشو اسهل ولازم تسيبي فراغ جوه الممبار عشان الارز لما يستوي ما يخرجش بره اربطي اطراف الممبار بالخيط او بالممبار نفسه ولوكان طويل قسميه كمان بالخيط .
4- دالوقتي يجي وقت السلق حطي مايه علي النار وضيفي ملح وفلفل وبهارات حسب الرغبه(انا شخصيا بحب ورق الورا والحبهان والقرفة والجنزبيل بيعملوا ريحه روعة ) وكمان بصلة وطماطماية ولما تغلي حطي الممبار وسبيه يتسلق
5- بعد مايستوي خرجيه وحمريه في الزيت
6- زيني طبق التقديم بالبقدونس
والف هنا احلي طبق ممبار.
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
لمزيد من الوصفات زوروا صفحة (اكلات الملوك للاكل البيتي) علي الفيس بوك