منتدى شوارعنا

لسنا الوحيدون لكننا المتميزون
 
الرئيسيةالرئيسية  المنشوراتالمنشورات  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
تصويت
ماذا بعد دعوات محمد على للثوره على النظام
ثورة عارمه
مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس I_vote_rcap100%مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس I_vote_lcap
 100% [ 1 ]
لا شئ
مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس I_vote_rcap0%مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس I_vote_lcap
 0% [ 0 ]
مجموع عدد الأصوات : 1
عدد الزوار



المواضيع الأخيرة
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا

شاطر
 

 مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sakura
مشرفون الاقسام
مشرفون الاقسام
sakura

عدد المساهمات : 1420
تاريخ التسجيل : 24/04/2011

مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس Empty
مُساهمةموضوع: مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس   مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس Emptyالخميس 26 يوليو 2012, 11:12 am



طريقة عمل مكرونة بالبشاميل
مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس 44


  • المقادير:
    1/2 كيلو لحم مفروم
    1/2 كيلو مكرونة فرن قلم
    عدد 1 بصلة كبيرة مفرومة
    4 ملاعق زيت ذرة للعصاج كبيرة
    4 ملاعق دقيق كبيرة
    عدد 2 بيضة
    2 كوب لبن حليب كبيرة
    1 1/2 كوب شوربة كبيرة
    مقدار سمن أو زبد
    مقدار ملح وفلفل أسود
    التحضير:
    1- سلق المكرونة وتصفيتها.
    2- تعصيج اللحم وذلك بإضافة البصلة للزيت وبعد
    أن يذبل يضاف اللحم ويقلب حتى يتغير لونه من الأحمر إلى الداكن ثم تقلل
    النار ويقلب حتى يخرج ماؤه ثم يتشربها مرة أخرى ثم يضاف الملح والفلفل
    الأسود.
    3- يحضر الباشاميل وذلك بغلي اللبن مع الشوربة
    ويترك، وتوضع السمن على النار ثم يضاف لها الدقيق ويقلب لمدة دقيقة ثم يضاف
    اللبن بالشوربة مع التقليب السريع لكيلا يتكتل الدقيق والأفضل تقليبه
    بالمضرب اليدوي ، ثم تقلل النار ويضاف الملح والفلفل وتجدينه يزيد كثافته
    مع التقليب ثم يترك ليبرد وتضاف له البيضتان المخفوقتان المضاف لهما الملح
    والفلفل ويقلب الباشاميل.
  • الطبخ:
    يوضع بعض الباشاميل في الصينية ويوضع بعضه أيضا على المكرونة كلها وتقلب
    ثم يوضع نصف كمية المكرونة في الصينية وتوزع جيدا ثم يضاف اللحم المعصج ثم
    تضاف باقي كمية المكرونة ثم يصب على الوجه باقي الباشاميل بحيث يغطي الوجه
    تماما ثم يوضع في الفرن على درجة حرارة متوسطة (200) حتى تحمر من الأسفل
    والجوانب وبعض الوجه وتجدين أن الماء تبخر منها تفتح لها الشواية لتحمر
    الوجه ثم تترك لتبرد قليلا ثم تقطع.
  • ملاحظات: هذه المقادير تكفي لصينية مقاس 28
    يمكنك إضافة ملعقة قشدة على الوجه أو إضافة جوز الهند .
  • المعالجة: إذا وجدت الباشاميل خفيفا عليك إضافة بعض
    الدقيق علي ربع كوب لبن أو ماء ثم يضاف للباشاميل ويقلب، أما إذا وجدتيه
    ثقيلا فضيفي بعض اللبن فقط.
يوميات شري شيف محمود من كل بلد اكله فراخ مشوية.




مطبخ الأميرة (شيف يسري) الأرز المعمر الحلو.





الخشاف

مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس 75538

المقادير:
نصف كوب لوز مقشر بعد نقعه في الماء
نصف كوب فستق مقشر بنفس طريقة اللوز
4 ملاعق صنوبر .
نصف كاسة زبيب .
10 حبات تين ناشف مقطع أنصاف .
10 حبات مشمش ناشف .
10حبات أرسيا .
4 كاسات ماء .
الطريقة :
تغسل جميع المقادير وتوضع في زبدية من الزجاج وتصب
عليها الماء وتوضع في الثلاجة يوم كامل وعند التقديم تقلب بالملعقة .


طريقة عمل عرقسوس

مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس 1936




  • المقادير:
    5 ملاعق كبيرة مسحوق العرقسوس
    1/4 ملعقة صغيرة بيكاربوناتو
    التحضير:
    بنحط العرقسوس في طبق كبير غويط
    و نحط عليه البيكاربوناتو و يقلب
    و نرش عليهم ماية يا دوب رش بسيط
    بحيث العرقسوس يكون مِنَدِي كده مش مبلول
    و نقلب كويس و نفتفته كويس بايدينا
    (لا تقلقوا لون العرقسوس هيروح من ايدك بمجرد ما تغسليها)
    و نسيبها ساعتين مثلا علشان تخمر
    يخمر ازاي بأاااه
    يعني لون يتحول لاحمر خفيييف
    و بعدين نجيب شاش نضيف و نحط العرق سوس فيه و نقفلها كويس
    و نحطها في حلة فيها 2 لتر ماية
    و نسيبها من بليل لتاني يوم علشان تكون نزلت كل العصارة اللي فيها و نشيلها
;) ;) بالهنا والشفا ورمضان كريم ;) ;)



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونة بالبشاميل و فراخ مشوية و الأرز المعمر الحلو والخشاف وعمل عرقسوس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» إسكالوب بانيه - مكرونة بالبشاميل - سلطة زبادي
» مقادير فراخ مشوية بالعظم (دايت )
»  أرز بالخضار - مكرونة - فراخ ‬
» مكرونة باللحمة المفرومة - فراخ سمبوسك
» ‫اجنحة فراخ مكرونة بالتركي بانانا اسبلت‬‎
صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شوارعنا :: مملكة حواء :: المطبخ العربى :: وجبات رئيسية-
انتقل الى: