طريقة عمل أرز بالشعرية
- المقادير:
كيلو ارز مصرى
كوب شعرية
ملعقة سمن بلدى لتحمير الشعرية
مقدار زيت ذرة
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
ملعقة صغيرة بهارات
مقدار قرفة
مقدار ملح
التحضير:
نقوم بتنقية الارز وغسله جيدا
- الطبخ:
اول حاجة نحط السمنة البلدي او الزبدة على النار
ومعاها شوية زيت درة صغيرين
والشعرية
انا بحب اعمل الشعرية كتيره شويه
نسيبها تتحمر خالص خالص
بعد كده نضيف التوابل وهي بتتحمر
هنحط ايه
نحط الرز والملح ونعد نقلب كويس جدا لحد ماالرز يبتدي يتحمر مع الشعرية
بعد كده هنحط الميا لحد ماتغطي الرز
بس اوعي تحطي ميا ساقعة
لأ
الميا لازم تكون بتغلي
زي كده
نسيب الرز على نار عالية لحد ما الميا تنشف خالص وتعمل خروم بالشكل ده
بعد كده نهدي الناااار خالص خالص
خليها خروم
او وطي النار عادي وحطي الشياطة
زي مابتعملي الرز براحتك
ونسيبه يكمل سواه
هنحط
معلقة صغيرة كسبرة ناشفة
معلقة صغيره بهارات
رشة صغيرة قرفة
ونسيبها لحد ماتبقا بالشكل ده
- ملاحظات:
ماتغسليهوش وتنقعيه قبلها بفترة
*دجاج مع البطاطس بالفرن
المقادير:
½ ك صدوردجاج منزوعة الجلد والعظم
3 بطاطس مقطّعة شرائح
1 فلفل اخضرمقطّعة حلقات
1 بصلة مقطّعة شرائح
2 ملعقة صلصة الطماطم كنور
2 كوب ماء
1 ملعقة كبيرة ثوم مدقوق
2 ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
2 مكعب مرقة الدجاج كنور
¼ ملعقة صغيرة فلفل أبيض مطحون
طريقة التحضير:
- تُرص صدور الدجاج، وشرائح البطاطس، وشرائح البصل، وحلقات الفلفل فوق بعضها البعض في طبق بيريكس.
- يُوضع فى اناء على النار صلصة الطماطم كنور والماء، والثوم ، والكزبرة
المفرومة، ومكعّبا مرقة الدجاج كنور، والفلفل الأبيض.حتى تُغلى المكوّنات
وتُترك على نارٍ خفيفة لمدة 5 دقائق مع التحريك المستمرّ حتى تصبح الصلصة
كثيفة بعض الشيء.
- تُسكب الصلصة المُعدّة في طبق البيريكس، وتُغطّى بورق الألومينيوم وتوضع في فرنٍ مُحمّى على حرارة 200 درجة مئوية حتى تنضج .
*سلطة البروكلي
المكونات:
• 1/2ك بروكلي طازج
• 2 ملعقة كبيرة زبيب
• 2 ملعقة كبيرة كاشو
• 2 ملعقة كبيرة بقدونس
• 2 ملعقة كبيرة جزرمبشور
• 2 ملعقة كبيرة خل احمر
• 3 ملعقة كبيرة زيت زيتون
طريقة التحضير:
• يسلق البروكلي في الماء المملح حتى ينضج
• يصفى البروكلي من الماء ويوضع في وعاء
• تضاف باقي المكونات إلى البروكلي وتخلط معه جيداً
• توضع السلطة في طبق للتقديم