بسم الله الرحمن الرحيم
كيكه جميله جدا , سهله جدا , شيك جدا , لذيذه جدا جدا جدا :) ..
انا استخدمت الاكواب و الملاعق العياريه , و مش شرط تستخدموها بالظبط , دي كيك متسامحه و طيبه وان شاء الله مش هتكسفكم ..
يالا المقادير بامر الله :
2 كوب دقيق
كوب و نصف سكر
5 بيضات حجم وسط او 4 حجم كبير ..
3 ملاعق قرفه
علبة زبادي
ملعقه كبيره بيكنج بودر
ملعقه صغيره فانيليا
100 جم زبده او 4 ملاعق كبيره ..
جهزي صينيتك بدهنها بالزبده و رشها بالدقيق و لتسهيل قلب الكيك قصي ورق زبده او شفاف على مقاس قاعدة الصينيه و ضعيه بهذا الشكل ..
من مقدار الزبده ضعي ملعقه في قاعدة الصينيه على الورق الشفاف ووزعيها ..
من مقدار السكر ضعي نصف كوب على الزبده ..
وزعي ملعقه من القرفه على السكر ..
ابداي بتقشير التفاح و قصه .. و انا استخدمت 3 تفاحات خضر لانه التفاح الاخضر يتحمل الطهو و يحافظ على قوامه زائد ان حموضته بتعادل السكر ..
بهذا الشكل قطعت التفاح , واذا كنتي لن تستخدميه فور تقطيعه ف اعصري عليه ليمونه و قلبيه حتى لا يتغير لونه ..
رصي التفاح بالصينيه بهذا الشكل ..
رشه خفيفه من مقدار القرفه على التفاح .. و بهذا نكون جهزنا الصينيه و باقي تحضير خليط الكيك ..
في الخلاط او محضرة الطعام ضعي ( السكر + الفانيليا + الزبده + البيض + الزبادي ) و ببساطه اخلطي :) ..
في طبق ضعي مكوناتك الجافه من ( دقيق + بيكنج بودر + قرفه ) و امزجيهم ..
ضيفي المكونات الجافه على الخليط السائل في محضرة الطعام و اخلطيهم للحصول على مزيج ناعم ..
صبي الخليط على التفاح في الصينيه و اخبزيها في فرن درجة حرارته 200 لاول ربع ساعه ثم قللي الحراره ل 160 لمده نصف ساعه او اكثر قليلا حسب فرنك ..
اقلبي الكيك بعد ان يهدأ و تقل حرارته قليلا ..
شايفين ورقة الزبده سهلت موضوع القلب ازاي و حافظت على شكل القالب ؟!!..
الى هنا ف القالب جاهز للتقديم و لا اجد وصف مناسب لروعة رائحة و طعم التفاح مع القرفه ..
لكن حبيت اضيف له شئ يضيف للشكل و الطعم اكثر ..
اضفت شرائح لوز محمصه ..
و زينت الكيك بلمسه من صوص الكراميل ..
بالهنا والشفا
منقووووووووووووووووول
:lol!: :lol!: