طبق عجة بالبيض لذيذه وتغير لطعم الفطار والعشاء وصفه مميزه ولذيذه وتعتبر وجبه كامله
لما هتجربوها هتعجبكم باذن الله
المقادير 5 معالق كبيره دقيق - 3 طماطم حجم صغير مقطعه صغير او عصير أفضل - حزمه صغيره بقدونس - نعناع اخضر (معلقه) - 7 بيضات - بصلة كبيرة مقطعة صغير - ملح وكمون - ملعقة ص بيكنج بودر - فص ثوم
فلفليه رومى اخضر مقطعة صغيرة
الطريقه نحمر البصل مع الثوم في معلقتين كبار زيت لحد لما يبقى بني وكل ما اتحمر كل ما كان احسن في الطعم
نضيف له قطع الطماطم ونتركها على النار لحد لما تنشف وتتسبك ويضاف الفلفل وتترك لتبرد على جنب
ثم نضيفها للبقدونس والنعناع المقطعين
ثم نضيف لهم البيض والكمون والملح والدقيق والبيكنج بودر ونقلب كويس
نحضر صينية تيفال وندهنها بالزيت كتير كويس قوي .. ثم نصب فيها الخليط
ويدخل الفرن عالى درجة حرارة 160 لمدة 15 الى 20 دقيقة لما تتحمر من الوجة
تقطع حسب الرغية وتتقدم مع بطاطس مقليه ومخللات وخضار
ملحوظة:
يمكن اضافة بواقى لحم معصج مع الخليط او قطع صغيرة لحم محمر او بسطرمة بيبقى تحفة مع اى اضافة من الاضافات دى
لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين
استغفر الله العظيم الذى لا اله الا هو الحى القيوم واتوب اليه
لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحْـدَهُ لا شَـريكَ له، لهُ المُلـكُ ولهُ الحَمـد، وهوَ على كلّ شيءٍ قدير
سُـبْحانَ اللهِ، والحمْـدُ لله ، ولا إلهَ إلاّ اللهُ واللهُ أكبَر، وَلا حَولَ وَلا قوّة إلاّ باللّهِ العليّ العظيم.