طريقة عمل المسقعة باللحمة المفرومة
الكمية تكفي:3 أشخاص
وقت التحضير:15 دقيقة
وقت الطهي:20 دقيقة
المقادير:
[rtl]كيلو بتنجان مقطع شرايح[/rtl]
[rtl]بصل[/rtl]
[rtl]3حبات فلفل رومى[/rtl]
[rtl]توابل[/rtl]
[rtl]طماطم[/rtl]
[rtl]جزر[/rtl]
[rtl]نص لحمه مفرومه[/rtl]
[rtl]جزرة كبيرة[/rtl]
[rtl]توابل _صويا صوص_بهارات لحم[/rtl]
[rtl]رشه قرفه _ رشة جنزبيل[/rtl]
[rtl]فص توم مهروس[/rtl]
التحضير:يلا بينا نعصج اللحمه المفرومه
الطبخ:
- نفرم البصله مع شويه زيت وحتة زبده تحمر اضيف اللحمه واحط التوابل
ملح -فلفل-كمون-بهارات-رشة قرفه-رشة جنزبيل-بهارات لحمه
واقلب تقليبه تمام وبعدين احط الجزر مفروم وفلفل مقطع صغير خالص بيدو ريحه وطعم جناااااااان مع فص التوم المفروم
- يلا بينا بقى نعمل المسقعه جهزى العصاج واركنيه وحمرى البتنجان والفلفل
وبعد كده اعملى عصير الطماطم بتاعك فى الخلاط وجهزيه
بصو بقى الخطوه الجايه شفت شيف بيعملها فى قناة فتافيت اللى هى طريقة رص الصينيه
قبل كده ماكمنتش بعملها كده بس لما شوفتها عجبتنى قوى طريقه رصها كاالتالى
تجيبى صينيتك وتحطى راق بتنجان من تحت بص رصى كتير وبعدين حطى اللحمه المفرومه
وبعدين صبى عليهم صلصلة الطماطم وحطى عليها فص ثوم مفروم ورشة ملح وبعدين حطى راق بتنجان
الخطوة الجايه بقى تحطى على الوش الفلفل وحلقات البصل وممكن تكلى عليهم صلصة طماطم بس محبتش تكون تقيله لان زوجى عنده ضغط وماما كمان حبيتها تبقى خفيفه
ومتعملش حموضه كمان
دخلتها الفرن واستوت
لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين
استغفر الله العظيم الذى لا اله الا هو الحى القيوم واتوب اليه
لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحْـدَهُ لا شَـريكَ له، لهُ المُلـكُ ولهُ الحَمـد، وهوَ على كلّ شيءٍ قدير
سُـبْحانَ اللهِ، والحمْـدُ لله ، ولا إلهَ إلاّ اللهُ واللهُ أكبَر، وَلا حَولَ وَلا قوّة إلاّ باللّهِ العليّ العظيم.