الطبخ: اول حاجة نحط السمنة البلدي او الزبدة على النار ومعاها شوية زيت درة صغيرين والشعرية انا بحب اعمل الشعرية كتيره شويه نسيبها تتحمر خالص خالص بعد كده نضيف التوابل وهي بتتحمر هنحط ايه نحط الرز والملح ونعد نقلب كويس جدا لحد ماالرز يبتدي يتحمر مع الشعرية بعد كده هنحط الميا لحد ماتغطي الرز بس اوعي تحطي ميا ساقعة لأ الميا لازم تكون بتغلي زي كده نسيب الرز على نار عالية لحد ما الميا تنشف خالص وتعمل خروم بالشكل ده بعد كده نهدي الناااار خالص خالص خليها خروم او وطي النار عادي وحطي الشياطة زي مابتعملي الرز براحتك ونسيبه يكمل سواه هنحط معلقة صغيرة كسبرة ناشفة معلقة صغيره بهارات رشة صغيرة قرفة ونسيبها لحد ماتبقا بالشكل ده
ملاحظات: ماتغسليهوش وتنقعيه قبلها بفترة
طريقة عمل طاجن لحمة
المقادير:
كيلو لحمة بتلو 2 ثمرة بصلة مقطعة جوانح 2 فص ثوم مفروم 3 ثمرة طماطم 2 ملعقة كبيرة عصير طماطم معلقه كسبرة ناشفة معلقه بابريكا 2 ملعقة كاري مقدار نعناع اخضر مفروم او ناشف مقدار زيت زيتون مقدار ملح وفلفل اسود التحضير: نضع شوية زيت في حلة ونضعها علي النار نضع البصل ونقلبه شوية لحد ميذبل بس ميحمرش ثم نضع الثوم ويقلب نضع اللحمة وتشوح شوية ثم نضع الطماطم المقطعة ونشوحها شوية ثم نضع عصير الطماطم ويقلب جيدا ثم نضع الملح والفلفل والكاري والكسبرة الناشفة والبابريكا
الطبخ: والنعناع ويقلب مع بعض جيدا ثم نضع نصف كوب ماء ويترك ليغلي من 5 الي 10 دقائق بعد ذلك ناتي بصنية او طاجن ويقلب الخليط فيه ندخله الفرن لتكمل سواها
طريقة عمل الفاصوليا باللحمة المفرومة
المقادير:
لحمه مفرومه فاصوليا صلصة طماطم بصل ثوم فلفل زيت
التحضير: حنجيب الثلاثي المرح اللي حيخلي نكهة الاكل جميلة و هو البصل .. الثوم .. الفلفل
الطبخ: حنفرمهم ناعم مع بعض و نحمرهم في الزيت اول ما لونهم يبتدي يصفر حنحط عليهم اللحمة المفرومة بعد ما نقلب اللحمة و لونها يتغير حنحط عليها صلصة الطماطم نقلبها في الزيت و لما نحس ان صلصة الطماطم ابتدت تنشف نضيف الملح و الفلفل الاحمر و شوية كمون مش كتير لأن الكمون ريحته قوية و نحط الفاصوليا و نقلبها علشان تاخد ريحة كل البهارات بعد كدة نضيف المية لحد ما تغطي كل المكونات و نسيبها على النار لحد ما الطماطم تستوي لأن الفاصوليا مستوية اساسا و لما تستوي بقى نقدمها مع صحن رز ابيض مفيش اجمل من كدة كمون
يوميات شري شيف يسري ارز باللبن جرتان.
طريقة عمل السوبيا
المقادير: نصف كوب لبن نيدو ( بدون ماء من العلبة على طول )+نصف كوب نشا +كيلو سكر +2 ظرف فانيليا +1/2 كيلو لبن سائل يعني كوبيتين بس كبار +نقطة واحدة روح جوز الهند او حسب الطعم لان في ما بيكونش نوعه كويس+20 كوب ماء الطربقة : هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضعي فيها السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او بعصاية كويس قوى قوى على الناشف (ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما تقلش ابدا )وانا باضربهم في الكبة ضعى الحليب السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5 دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس بالتقليب برضه و بالهنا والشفا ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى السوبر ماركت او محلات الجملة وسعرها جنية و نص بس ممكن وضع كمية مناسبة للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة و الباقى حطية فى اكياس نايلون فى الفريزر و اسحبى منهم سواء فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة