منتدى شوارعنا

لسنا الوحيدون لكننا المتميزون
 
الرئيسيةالرئيسية  المنشوراتالمنشورات  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
تصويت
ماذا بعد دعوات محمد على للثوره على النظام
ثورة عارمه
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا I_vote_rcap100%أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا I_vote_lcap
 100% [ 1 ]
لا شئ
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا I_vote_rcap0%أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا I_vote_lcap
 0% [ 0 ]
مجموع عدد الأصوات : 1
عدد الزوار



المواضيع الأخيرة
» شركة تنظيف شمال الرياض بخصم 25% | اتصل الـأن
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyاليوم في 11:15 am من طرف bedoor sayed

» افضل شركات التنظيف بالرياض بخصم 25 % | اتصل الآن دليل شركات التنظيف
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyاليوم في 11:05 am من طرف bedoor sayed

» شركة برمجة تطبيقات في مصر - تك سوفت
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyأمس في 10:55 am من طرف سها ياسر

» مظلات حدائق خشبية بالرياض|مظلتك المميزة في انتظارك
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالثلاثاء 07 مايو 2024, 11:36 am من طرف jana khaleed

» مظلات ساندوتش بانل بالرياض| المتميز للمظلات والسواتر
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالثلاثاء 07 مايو 2024, 11:34 am من طرف jana khaleed

» تركيب مظلات حديد بالرياض
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالثلاثاء 07 مايو 2024, 11:31 am من طرف jana khaleed

» مظلات احواش منازل بالرياض|المتميز للمظلات والسواتر
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالثلاثاء 07 مايو 2024, 11:28 am من طرف jana khaleed

» تركيب مظلات الرياض بافضل الخامات وعروض مميزة | اتصل بنا الـأن
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالثلاثاء 07 مايو 2024, 11:26 am من طرف jana khaleed

» تركيب هناجر ومستودعات الرياض بافضل الاسعار
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالثلاثاء 07 مايو 2024, 11:23 am من طرف jana khaleed

» مظلات مداخل منازل وفلل| افضل مظلات مداخل منازل مظلات ابواب خارجية اتصل الان
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالثلاثاء 07 مايو 2024, 11:19 am من طرف jana khaleed

اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا
اضغط هنا

شاطر
 

 أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sakura
مشرفون الاقسام
مشرفون الاقسام
sakura

عدد المساهمات : 1420
تاريخ التسجيل : 24/04/2011

أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Empty
مُساهمةموضوع: أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا   أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Emptyالجمعة 27 يوليو 2012, 4:55 pm



طريقة عمل أرز بالشعرية
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Z


  • المقادير:
    كيلو ارز مصرى
    كوب شعرية
    ملعقة سمن بلدى لتحمير الشعرية
    مقدار زيت ذرة
    ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
    ملعقة صغيرة بهارات
    مقدار قرفة
    مقدار ملح
    التحضير:
    نقوم بتنقية الارز وغسله جيدا
  • الطبخ:
    اول حاجة نحط السمنة البلدي او الزبدة على النار
    ومعاها شوية زيت درة صغيرين
    والشعرية
    انا بحب اعمل الشعرية كتيره شويه
    نسيبها تتحمر خالص خالص
    بعد كده نضيف التوابل وهي بتتحمر
    هنحط ايه
    نحط الرز والملح ونعد نقلب كويس جدا لحد ماالرز يبتدي يتحمر مع الشعرية
    بعد كده هنحط الميا لحد ماتغطي الرز
    بس اوعي تحطي ميا ساقعة
    لأ
    الميا لازم تكون بتغلي
    زي كده
    نسيب الرز على نار عالية لحد ما الميا تنشف خالص وتعمل خروم بالشكل ده
    بعد كده نهدي الناااار خالص خالص
    خليها خروم
    او وطي النار عادي وحطي الشياطة
    زي مابتعملي الرز براحتك
    ونسيبه يكمل سواه
    هنحط
    معلقة صغيرة كسبرة ناشفة
    معلقة صغيره بهارات
    رشة صغيرة قرفة
    ونسيبها لحد ماتبقا بالشكل ده
  • ملاحظات:
    ماتغسليهوش وتنقعيه قبلها بفترة                                                                              


طريقة عمل طاجن لحمة


أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا 1519
المقادير:

  • كيلو لحمة بتلو
    2 ثمرة بصلة مقطعة جوانح
    2 فص ثوم مفروم
    3 ثمرة طماطم
    2 ملعقة كبيرة عصير طماطم
    معلقه كسبرة ناشفة
    معلقه بابريكا
    2 ملعقة كاري
    مقدار نعناع اخضر مفروم او ناشف
    مقدار زيت زيتون
    مقدار ملح وفلفل اسود
    التحضير:
    نضع شوية زيت في حلة ونضعها علي النار
    نضع البصل ونقلبه شوية لحد ميذبل بس ميحمرش ثم نضع الثوم ويقلب
    نضع اللحمة وتشوح شوية ثم نضع الطماطم المقطعة ونشوحها شوية
    ثم نضع عصير الطماطم ويقلب جيدا ثم نضع الملح والفلفل والكاري والكسبرة الناشفة والبابريكا
  • الطبخ:
    والنعناع
    ويقلب مع بعض جيدا ثم نضع نصف كوب ماء ويترك ليغلي من 5 الي 10 دقائق
    بعد ذلك ناتي بصنية او طاجن ويقلب الخليط فيه
    ندخله الفرن لتكمل سواها


طريقة عمل الفاصوليا باللحمة المفرومة
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Images?q=tbn:ANd9GcRQSuEshpyWAVX_gDgnSNXlqylxTeQPppWL28eT3AUrrDI_7f70rA


المقادير:

  • لحمه مفرومه
    فاصوليا
    صلصة طماطم
    بصل
    ثوم
    فلفل
    زيت
  • التحضير:
    حنجيب الثلاثي المرح اللي حيخلي نكهة الاكل جميلة
    و هو البصل .. الثوم .. الفلفل
  • الطبخ:
    حنفرمهم ناعم مع بعض و نحمرهم في الزيت
    اول ما لونهم يبتدي يصفر حنحط عليهم اللحمة المفرومة
    بعد ما نقلب اللحمة و لونها يتغير حنحط عليها صلصة الطماطم
    نقلبها في الزيت و لما نحس ان صلصة الطماطم ابتدت تنشف
    نضيف الملح و الفلفل الاحمر و شوية كمون مش كتير لأن الكمون ريحته قوية
    و نحط الفاصوليا و نقلبها علشان تاخد ريحة كل البهارات
    بعد كدة نضيف المية لحد ما تغطي كل المكونات
    و نسيبها على النار لحد ما الطماطم تستوي لأن الفاصوليا مستوية اساسا
    و لما تستوي بقى نقدمها مع صحن رز ابيض مفيش اجمل من كدة كمون


يوميات شري شيف يسري ارز باللبن جرتان.






طريقة عمل السوبيا
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا Images?q=tbn:ANd9GcQhJT-0Izxg8rBTZD5M5PhWsPxszNuexADQha3zQPcXUGv-CyAjlQ
المقادير:
نصف كوب لبن نيدو ( بدون ماء
من العلبة على طول )+نصف كوب نشا +كيلو سكر +2 ظرف فانيليا +1/2 كيلو لبن
سائل يعني كوبيتين بس كبار +نقطة واحدة روح جوز الهند او حسب الطعم لان في
ما بيكونش نوعه كويس+20 كوب ماء

الطربقة :
هاتى اناء كبير زى حلة اللى
حنعمل فيها السوبيا ضعي فيها السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى
اخلطيهم بمعلقة او بعصاية كويس قوى قوى على الناشف (ودى اهم خطوة فى
الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما تقلش ابدا )وانا باضربهم في الكبة ضعى الحليب
السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5 دقائق ضيفى الماء
كله واخلطى كله مع بعض كويس بالتقليب برضه و بالهنا والشفا

ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة
عن زجاجة صغيرة بتتباع فى السوبر ماركت او محلات الجملة وسعرها جنية و نص
بس ممكن وضع كمية مناسبة للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة و الباقى حطية فى
اكياس نايلون فى الفريزر و اسحبى منهم سواء فى رمضان او الايام العادية و
طعمها هو هو كانها لسة معمولة


وبالهنا والشفا












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أرز بالشعرية وطاجن لحمة والفاصوليا باللحمة المفرومة و وارز باللبن والسوبيا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل المسقعة باللحمة المفرومة
» مكرونة باللحمة المفرومة - فراخ سمبوسك
» طريقه عمل صينية بطاطس باللحمة المفرومة
» صينية الخضار باللحمة المفرومة و شوربة خضار وتمر هندى ولقمة القاضي
» سمان محشي على الطريقة الفرنسية - عجينة الجلاش (جلاش باللحمة المفرومة ) - خرشوف مع بوريه الباذنجان المشوي - شوربة المكرونة الملونة
صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شوارعنا :: مملكة حواء :: المطبخ العربى :: وجبات رئيسية-
انتقل الى: